KRAMER FOTOGRAFEERT
"Fotografie met strategie"

OVER MIJIk ben Marianne Kramer Freher - Dorst, na 30 jaar weer terug in de Hoeksche Waard na o.a. op Goeree-Overflakkee te hebben gewoond.

Misschien kennen sommigen van jullie mij nog wel als 'de dochter van de slager', mijn ouders hadden namelijk een slagerij in Mijnsheerenland. Grappig feitje: ik eet  vanaf 2018 geen vlees meer. Vonden mijn ouders minder grappig, overigens, maar nu maken ze de heerlijkste vegetarische gerechten voor me. 

Na 20 jaar als makelaar in Rotterdam en op Goeree-Overflakkee te hebben gewerkt, heb ik  besloten mijn hart te volgen en van mijn passie mijn beroep te maken. Daartoe ik heb diverse opleidingen gevolgd, waaronder de vakopleiding.

Als kind was ik al bezig met fotografie. Van mijn ouders kreeg ik mijn eerste fotocamera toen ik een jaar of 11 was. Op mijn 23e volgde ik mijn eerste fotografieopleiding aan de Volksuniversiteit Rotterdam en in de loop der jaren heb ik mijn kennis verder aangevuld. 

Wat doe ik als ik niet fotografeer? 

Een paar keer per dag wandel ik met onze hond Herman (te herkennen aan zijn vlecht) langs de Kreek of over het Boezempad, of we ontdekken samen een ander stukje Oud-Beijerland. 

In mijn vrije tijd lees ik graag een boek, kijk ik een toffe serie of ga ik samen met mijn man en Herman het water op voor een tochtje met onze boot. En altijd gaat de camera mee, want landschappen of mooie oude steden vastleggen vind ik heerlijk.
Ondernemerschap

Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten, als slagersdochter hielp ik al op heel jonge leeftijd mee in de winkel van mijn ouders. Tel daar bij op dat ik 20 jaar als makelaar heb gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als mede-eigenaar van een kantoor met 5 medewerkers. Je begrijpt; Ik weet wat het betekent om een bedrijf te runnen. Ik begrijp waar je prioriteiten liggen, weet met wat voor druk je te maken hebt. En ik begrijp dat tijd kostbaar is en dat efficiëntie van groot belang is. Daarom werk ik nauw met je samen om fotoshoots te plannen die passen binnen jouw drukke schema.

Opleidingen

Afgeronde opleidingen:

* School voor Fotografie te Breda: Vakopleiding Fotografie.
* Volksuniversiteit Rotterdam: Fotografie.
* Fotografie Ploeg: Basiscursus fotografie, Gevorderdencursus fotografie, Compositie, Portret, Nachtfotografie, Lightroom Classic, diverse challenges, Rouwfotografie.
* Dutch Photo Academy: Landschapsfotografie en filtergebruik, Lange sluitertijden.
* Photofacts Academy: doorlopende educatie over allerlei vormen van fotografie.
* YM Academy: Workshop Externe Reportageflitser.
* YM Academy: Creatieve Studiofotografie met Schaduwspel.

Waarvoor kun je bij me terecht?

* Bedrijfsfotografie/Personal Branding   
   voor ZZP en MKB
* Portretfotografie

Wat fotografeer ik in mijn vrije tijd? 

Hier vind je een overzicht van mijn vrije werk, maar ook op Instagram heb ik een account voor foto's die ik in mijn vrije tijd maak. 


Bellen
Info
Instagram